Keepershandschoenen

Als keeper heb je een ontzettend belangrijke rol in het voetbalteam, zeker wanneer jouw team op het veld onder druk staat. De handen van een keeper krijgen het dan ook flink te verduren. Hierdoor is het natuurlijk super belangrijk om de juiste keepershandschoenen te kiezen en deze elke training en wedstrijd te dragen. Goede keepershandschoenen zijn echt een must. Het maakt niet uit of je net begonnen bent met keepen, of dit al jaren doet. In ons brede aanbod keepershandschoenen zit vast en zeker de perfecte handschoen voor jou. Kijk vooral lekker rond op onze website naar het assortiment. Kom je er zelf niet helemaal uit? Schroom niet om contact op te nemen zodat we samen kunnen kijken naar de keepershandschoenen die jou de fijnste beleving op het veld geven! Wij helpen je hier graag mee.


Keepershandschoenen uitkiezen, waar let je op?

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen voorkeuren, en is het persoonlijk welke handschoenen je het fijnste vindt. Toch zijn er een aantal zaken waar rekening mee gehouden moet worden, en waar de keuze van af hangt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het kiezen van de juiste maat en de juiste pasvorm, de mate van bescherming die de handschoen biedt, maar ook op welke ondergrond je keept.

Ondergrond

Als je veel op normaal gras keept is het slim om voor natuurgras keepershandschoenen te kiezen. Dit type keepershandschoen heeft veelal een zachtere foamlaag. Dit houdt in dat ze meer grip bieden. Op natuurgras slijt deze foamlaag niet zo snel als op een harde ondergrond. Wanneer je meer op hardere ondergronden, zoals spelen op kunstgras of zaalvoetbal, keept heb je keepershandschoenen nodig waar de foamlaag een stuk steviger en slijtvaster is (zoals de handschoenen van Uhlsport). Het nadeel van handschoenen met een stevige foamlaag is dat ze minder flexibel en soepel zijn waardoor er minder grip is. Het voordeel is dat deze handschoenen langer mee gaan.

Pasvorm

De pasvorm van een keeperhand wordt ook wel ‘cut’ genoemd en draait allemaal om hoe de handschoen om je hand valt. Dit heeft onder andere te maken met hoe de stiknaden zijn weggewerkt en de vorm. De meest voorkomende ‘cuts’ zijn:

Platte vinger of classic cut: bij deze cut zijn de palm en rug langs de vingers aan elkaar gestikt. Deze cut is klassiek en aangenaam met een groot vanggebied.

Rollfinger: hierbij wordt het latex rond de vinger gerold. Dit zorgt voor een goed sluitende pasvorm en naadloze grip.

Negative cut: hierbij zijn de stiknaden naar binnen genaaid. Keepers krijgen meer gevoel bij het gooien en vangen van de bal.

Fingersave

De fingersave technologie zorgt ervoor dat je vingers niet omklappen tijdens het vangen of omstoten van de bal doordat er plastic/kunststof sticks in verwerkt zijn. Op deze manier zijn je vingers dus extra beschermd en heb je veel minder kans op blessures en overstrekken. Dit soort handschoenen voelen ook erg robuust en stevig aan. Fingersave handschoenen kunnen in twee vormen komen. Het kan vast in de handschoen zitten, maar het kan ook uitneembaar zijn. Let hier dus goed op!

Platte vingers

Veel keepers kiezen, ondanks de voordelen van Fingersave toch voor ‘normale platte vinger’ keepershandschoenen waar de naden zijn gestikt aan de rand van de vingers. Hoewel de kans op blessures kleiner is met Fingersave, kiezen ze toch liever voor meer bewegingsvrijheid en meer balgevoel.

Bestel jouw keepershandschoenen online bij Duo Bakkersport

In onze webshop bieden we een ruime keuze uit keepershandschoenen voor jong en oud. Goede keepershandschoenen helpen jou bij het verbeteren van je prestaties op het veld en zijn dus onmisbaar. Bekijk ons aanbod en bestel jouw keepershandschoenen vandaag nog bij Duo Bakkersport. Als je graag advies wil, dan kun je beste telefonisch contact met ons opnemen. Wij vertellen je graag meer! Bel ons gerust op +31 6 46 39 40 38