Het nut van een foamroller

Een foamroller kopen en gebruiken kan een wezenlijk verschil betekenen voor je spierelasticiteit. Toch weten veel sporters niet direct wat een foamroller is, of waar en hoe een foamroller gebruikt dient te worden. Wij hopen je wat meer duidelijkheid te geven, aangezien wij het gebruik van een foamroller aanmoedigen.

Wat is een foamroller, en wat doet het?

Een foamroller is een stuk hard foam in de vorm van een cilinder. Deze foamroller is in alle soorten kleuren en formaten te verkrijgen en wordt gebruikt voor zogenaamd self-myofascial release. Dit is simpelweg een mooi woord voor het masseren van je eigen lichaam.

In principe is de reden dat veel mensen een foamroller kopen omdat ze last hebben van hun spieren, maar wat veel mensen niet weten is dat je een foamroller ook kunt gebruiken voor het preventief voorkomen van blessures en/of spierpijn. Wanneer je een foamroller gebruikt zorg je namelijk voor een betere doorbloeding waardoor jouw afvalstoffen eenvoudiger afgevoerd kunnen worden.

Maar hoe werkt dat dan precies? Door te rollen met de foamroller, rol je in principe de afvalstoffen uit de zogenaamde knoop in je spier. Door te rollen met een foamroller creëer je namelijk een grote druk op jouw spieren en het weefsel dat daar rondom ligt. Hierdoor worden jouw spieren losser waardoor de knoop dan geleidelijk uit jouw spieren zal gaan. Daarnaast heeft het ook de aanvullende functie dat het de spieren flexibeler maakt, zodat je andere oefeningen makkelijker en soepeler kan verrichten.

Als wij een foamroller kort zouden samen moeten vatten dan zouden we het eigenlijk simpelweg een sportmasseur van hard foam noemen. Het vervult dezelfde functies, maar je doet het dan zelf!

Voor en na het sporten!

Zoals we al vertelde, is een foamroller niet alleen om de spieren te ontspannen na het sporten. Ook voordat je gaat sporten is een foamroller enorm nuttig. Wanneer je een foamroller gebruikt voor het sporten maakt het je klaar om de oefening te doen met losse en flexibele spieren. Hierdoor zijn jouw spieren minder gevoelig voor blessures, en zal een foutieve beweging niet direct leiden tot een blessure.

Waar kan ik de foamroller voor gebruiken

Nu je weet dat je een foamroller kan gebruiken voor zowel warming-up als een cooling-down, willen we je nu graag vertellen voor welke lichaamsdelen de foamroller het meest geschikt is. Hierbij dus een korte greep uit de lichaamsdelen die de foamroller het beste bedient:

  1. De onderrug
  2. De boven rug
  3. De bilspieren
  4. De Hamstrings
  5. De kuiten

Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden om de foamroller voor te gebruiken. Dit is slechts een kleine greep.

Foamrollers van DuoBakkerSport

Wij bieden verschillende foamrollers aan. We begrijpen hoe belangrijk foamrollers kunnen zijn, en hoe goed de keuze kan zijn om een foamroller te kopen. Daarom bieden wij verschillende foamrollers aan. Al deze foamrollers zorgen er voor dat jij blessure vrij blijft tijdens het sporten, en dat je na het sporten de juiste cooling-down verricht.

ONTVANG 5% KORTING

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en ontvang 5% korting op je aankoop

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Winkelwagen
Scroll naar boven