Spelersprofiel; Wie is Franco Stupaczuk?

Wie is Franco Stupaczuk

Franco Stupaczuk is een professionele padel speler uit Argentinië. Hij is geboren op 25 maart 1996 te Chaco in Argentinië. Op het moment van schrijven neemt Stupaczuk de 4e positie in beslag op de World Padel Tour ranglijst. De huidige padel partner van Franco Stupaczuk is Martín Di Nenno.

Carrière verloop van Franco Stupaczuk

Franco Stupaczuk begon al op jonge leeftijd met het beoefenen van de padel sport. Hij won zijn eerste toernooi op 8 jarige leeftijd. In 2012 nam Stupa deel aan de Padel World Cup en op 16 jarige leeftijd was hij de nummer 1 op de Argentijnse tour. Kort daarna debuteerde Franco op de World Padel Tour. In 2016 was zijn partner Marcello Jardim, met wie hij goede resultaten behaalde. Het jaar 2019 speelde Stupa samen met Cristian Gutiérrez, maar gingen ze tijdens het seizoen al vroeg uit elkaar en voegde hij zich bij Matías Díaz, met wie hij de Córdoba Open wist te winnen. In 2020 is Franco samen gaan spelen met Sanyo Gutiérrez en werden ze gezien als één van de kanshebbers om de nummer 1 van de WPT ranglijst te behalen. Ze konden echter weinig doen tegen het overweldigende tempo van Alejandro Galán en Juan Lebrón, uiteindelijk weten ze één toernooi te winnen op Menorca.

Op het moment van schrijven speelt Franco Stupaczuk samen met Martìn Di Nenno. Samen met Martín vormden hij jarenlang één van de belangrijkste minderjarige koppels in Argentinië. Ze werden ook wel de “los superpibes” genoemd. Ben je nog niet helemaal overtuigt van de padel kunsten van de rechtshandige Stupaczuk? Bekijk dan het onderstaande filmpje met wat hoogtepunten uit zijn carrière.

Een samenwerking met SIUX

Na jarenlang samengewerkt te hebben met Starvie heeft Stupa een andere wending genomen door samen met SIUX een partnership aan te gaan. In samenwerking met SIUX is er een padel racket speciaal voor hem gemaakt. Het wapen waar hij nu mee speelt voor 2023 is het Siux Padel Racket Electra ST2. Het is een druppelvormig padel racket met een iets hogere balans. Het blad heeft 15K Tricarbon en het foam is een EVA-Soft High Recovery, resulterend in een iets stugger padel met behoud van wat comfort voor een optimale mix van power en controle. Bekijk het racket hieronder!

Naast de racket en kleding samenwerking met SIUX heeft Franco Stupaczuk ook een partnerschap met Munich voor perfecte padel schoenen. Vond je dit een interessant artikel? Bekijk dan ook eventueel onze andere padel rackets of lees nog meer padel blogs.

ONTVANG 5% KORTING

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en ontvang 5% korting op je aankoop

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Winkelwagen
Scroll naar boven