Padel

Padel is een van de meest spectaculaire sporten van dit moment. Padel is een mix tussen tennis en squash. De padelbaan heeft veel weg van een tennisbaan maar heeft aan de zijkanten en de achterkant een muur die, net als bij squash, gebruikt wordt in het spel. Dit maakt het dan ook zo spectaculair en spannend, zowel om naar te kijken als om zelf te spelen. Wij bieden een uitgebreid assortiment aan padel rackets aan in onze webshop. Kijk en vergelijk ons aanbod. Het kan best lastig zijn om te achterhalen welk racket bij je speelstijl past. Daar hebben we een oplossing voor! Gebruik de padel racket aankoop advies tool om te achterhalen welk racket bij je past. Uiteraard kan je ook contact met ons opnemen, zodat we samen het racket kunnen vinden dat het beste bij jou past!

Padel rackets voor spelers van elk niveau

Of je nou gaat starten met padel, of dat je al gevorderd bent, wij hebben padel rackets voor elk soort speler. Bij het kiezen van het juiste racket zijn er een aantal elementen waar je een keuze in moet maken. Kies je voor een licht of een zwaar racket? En heb je al nagedacht over welke racketvorm jouw spel het meeste complementeert? Is je speelstijl meer verdedigend of aanvallend? Wij hebben hieronder op een rijtje gezet waar je allemaal aan moet denken.

Materiaal

Padel rackets kunnen met verschillende complexe materialen gemaakt worden zoals titanium, fiberglass, graphite, carbon, en kevlar. Door de juiste materialen met elkaar te mengen wordt er voor gezorgd dat er zo weinig mogelijk trillingen, en zoveel mogelijk demping in het racket is tijdens het spelen. Daarnaast is het soort materiaal ook belangrijk voor de stijfheid van een racket. Je kunt het zo zien: hoe stijver het racket, hoe meer veerkracht en power. Hoe zachter het racket, hoe meer controle. Zie het bijvoorbeeld als de elasticiteit in een trampoline. In principe is het dus zo dat beginners meer baat hebben bij een zachter racket materiaal om voldoende controle te behouden. Hoe beter je techniek is ontwikkeld, en dus hoe meer controle je zelf hebt, hoe meer je op zoek bent naar meer power.

Afmetingen

Naast materiaal en stijfheid is ook de afmeting van het padel racket van belang. Als het racket heel breed is, dan is er veel kracht en een grote sweetspot (ideaal raakpunt). Als het racket heel lang is, dan is er meer power (en dus ook weer minder controle). De maximale lengte van een racket is 455 mm en de maximale breedte is 26 cm.

Gewicht

De meeste padel rackets zijn tussen de 320 en 390 gram. De regel hier is: hoe lichter het racket, hoe meer flexibiliteit. Hoe zwaarder het racket, hoe meer power. Over het algemeen zijn beginners en kinderen beter af met een licht blad voor meer wendbaarheid. Met een licht blad heb je het meeste kans om de bal zuiver te raken en om op tijd bij de bal te komen.

Bladvorm

De bladvorm is van essentieel belang. Je kunt kiezen tussen:
• een rond bladvorm
• een diamantvormig bladvorm
• een druppelvormig bladvorm.

Een rond bladvorm betekent een grote sweetspot en een neutraal of laag balanspunt. Het gewicht in een rond bladvorm is vrij evenwichtig verdeeld en is vooral geliefd bij technische/verdedigende spelers die veel controle willen behouden. Een rond bladvorm is goed voor beginnende spelers of gevorderden die controle belangrijk vinden.

Bij een diamantvormig bladvorm is het blad meer ‘hoekig’, met een kleinere sweetspot en vaak is een diamant vorm topzwaar. Dit betekent dat het gewicht bovenin zit waardoor er bij de slag extra power en kracht vrijkomt. Dit type bladvorm is geschikt voor gevorderde dan wel aanvallende spelers. Als je de techniek al onder de knie hebt, en zelf controle kan houden, kun je met een diamant vorm aanvallend en hard spelen. Als je net begint met het spelen van padel is dit daarom niet de beste keuze.

Een druppelvormig bladvorm is een mix tussen diamant en rond en is daarmee een mooie combinatie tussen controle en power. De sweetspot is hier iets hoger op het racket. Een druppelvormig bladvorm is geschikt en populair voor beginners, maar ook zeker als je als eens met een rond bladvorm hebt gespeeld en nu meer power wilt.

Kwaliteit padel rackets van Top merken

In ons assortiment padel rackets vind je met name rackets van Spaanse merken zoals Drop Shot, Bullpadel en Nox. Maar naast de Spaanse Top drie bieden wij ook A-merken aan zoals Babolat en Osaka. Wij hebben merk padel rackets in allerlei soorten en maten, bekijk snel onze collectie.

Vind jouw ideale padel racket bij Duo Bakkersport

Het perfecte padel racket moet in balans zijn met jou als speler en met jouw speelstijl. Dit snappen wij als geen ander en daarom kunnen wij jou voorzien van persoonlijk advies, de beste service, mogelijkheid tot het testen van rackets en een handige online aankoop advies tool om je te helpen met je aanschaf keuze. Bel ons gerust op +31 6 46 39 40 38 en stap zorgeloos de baan op!

Wij gebruiken cookies om je ervaring met deze website beter te maken