Padel schoenen kies de juiste

De padelbaan betreden met de juiste padel schoenen is essentieel. Waarom? Omdat padel schoenen invloed hebben op je speel comfort, prestaties en goede schoenen blessures voorkomen. Er zijn vele verschillende schoeisels beschikbaar. Modellen met variaties in de modellen, zolen, gebruikte materialen en technologieën. Denk aan padel schoenen van merken, zoals; Bullpadel, Head, Drop Shot, Osaka, Babolat en nog meer.

Tips voor het kiezen van de perfecte padel schoenen

Kies voor een echte padel schoen

Een belangrijke en de meest voor de hand liggende tip, maar die verrassend genoeg niet altijd wordt opgevolgd. Kies voor echte padel schoenen! Een veelgemaakte fout bij padel spelers die net beginnen met de sport is dat ze de baan betreden met normale sportschoenen. Dit is een cruciale fout en kan leiden tot vervelende blessures. Veel merken produceren instapschoenen voor beginnende spelers die op zoek zijn naar een goedkope schoen, maar wel bedoeld voor padel. Beter om met een goedkopere geschikte schoen te starten, dan een schoen bedoeld voor een andere sport. Het is raadzaam om hulp in te schakelen van een deskundige, je kunt ons altijd bellen voor advies of langskomen in de shop om padel schoenen te passen en te vergelijken.

De juiste zool kiezen

De zool van een padel schoen is een belangrijk facet in je keuze, omdat de zool in direct contact komt met de ondergrond van de padel baan. Wij hebben een padelvloer in onze shop liggen, dus je kan altijd je schoenen op een echte padel ondergrond uitproberen. Je kan padel schoenen vinden met drie verschillende soorten zolen:

  • Visgraat zool
  • Omni zool
  • Gemengde zool

De buitenzool met visgraatmotief is de meest aanbevolen en populaire keuze onder padel spelers. De zool kenmerkt zich door een uitstekende duurzaamheid, maar ook door een goede grip.De omni loopzool bestaat uit een klein gestippeld loopvlakpatroon. Het belangrijkste voordeel van de omni zool is extra grip op de oppervlak van de zool. Het enige nadeel is dat het minder goed tractie geeft, waardoor het glijden op de baan iets makkelijker voorkomt. Daarom moet je dit type zool niet zo snel kiezen voor padelbanen met veel zand.De gemengde zool is een zoolsoort die de laatste jaren erg populair is geworden. Het is een zool die de eigenschappen van omni- en visgraatschoenen combineert. Op deze manier kan je met een gemengde zool een goede balans vinden tussen tractie, vrijheid om te glijden, grip en flexibiliteit. Een zeer goede optie.

Zoek padel schoenen met goede demping

Demping is het absorptievermogen dat een schoen heeft. Om de impact van rennen en stappen te verminderen en ongemak in de voeten en knieën te voorkomen is een goede demping zeer belangrijk. Kies altijd voor een padel schoen met een goed dempingssysteem. Over het algemeen hebben schoenen een tussenzool van zacht en absorberend materiaal zoals Eva of phylon.

Stabiliteit en ondersteuning is een essentiële factor bij padel

Stabiliteit en ondersteuning zijn altijd een must voor elke padel schoen. Padel is een intensieve sport waarbij snelle bewegingen, zijwaartse bewegingen, sprongen en zwaar voetenwerk bij komt kijken. Daarom raden we schoenen aan met systemen of materialen die zijn ontworpen om je voet te stabiliseren en te ondersteunen. Veel van de schoenen van bekende padel merken bevatten componenten die als doel hebben de stabiliteit van de voet te garanderen.Bekijk een serie van onze best aanbevolen schoenen hieronder of bekijk al onze padelschoenen. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen in het maken van een keuze voor de juiste padel schoen. Geïnteresseerd in andere padel artikelen? Lees dan onze andere padel blogs.

ONTVANG 5% KORTING

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en ontvang 5% korting op je aankoop

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Winkelwagen
Scroll naar boven