Waarom Hebben Padelbanen Zand?

Toen wij padel begonnen te spelen, vroegen wij ons soms af waarom de padelbaan zand heeft? Vandaag geven we antwoord op die vraag! Alle Nederlandse padel banen zijn voorzien van kunstgras en vele worden bestrooid met zand.

De functie van zand op de padel baan

De functie van zand is erg belangrijk voor padel. Het zand op een padelbaan zorgt voor een meer gecontroleerde en veilige speelervaring, omdat het verwondingen en uitglijden voorkomt. Daarnaast is zand gunstig voor de duurzaamheid van het kunstgras van de padel baan. Zonder zand op de padelbaan zou de kunstgras mat eerder slijten. Daarnaast voorkomt zand de groei van schimmels of andere ongewenste organismen die door vochtopbouw kunnen ontstaan. Het meest gebruikte type zand op een padelbaan is silica. Een zandkorrel ter grootte van ongeveer 0,5mm tot 0,8mm. Om de baan goed te onderhouden moet het zand regelmatig opnieuw verspreid worden, zodat het gelijkmatig over de padelbaan ligt. Daarnaast is de hoeveelheid zand ook erg belangrijk. Hoeveel zand er op de baan ligt aan het type soort baan en in welke omgeving het gebruikt wordt.

Goede onderhoud is belangrijk voor een padelbaan

Het gebruik van zand is de belangrijkste factor waarmee rekening gehouden moet worden door degene die de padelbaan onderhoud. Om het zand goed te kunnen verdelen zijn er speciale machines die het zand gelijkmatig kunnen verdelen over de baan, zodat ophopingen van zand voorkomen worden. Uiteindelijk zorgen deze aspecten ervoor dat het leuk, veilig en langdurig mogelijk is om padel te spelen op een goede baan. Hopelijk hebben we je op deze manier wat meer uitleg kunnen geven over waarom padel banen zand hebben? Ben je geïnteresseerd in nog meer padel blogs, lees dan ook onze andere artikelen.

ONTVANG 5% KORTING

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en ontvang 5% korting op je aankoop

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Winkelwagen
Scroll naar boven