Advies Bij Een Padel Racket Kopen

Een padel racket kopen kan best ingewikkeld zijn wanneer je dit voor het eerst doet. Er zijn veel zaken waar rekening mee gehouden dient te worden. Het is belangrijk dat je het padel racket vindt dat bij jou past zodat je er ook lang mee kan doen. Wij helpen je graag bij het vinden van het juiste padel racket voor jou! Dit doen wij graag met onze padel racket aankoop advies online of in onze winkel. Bekijk al onze padel rackets.

Padel racket kopen: Waar op letten?

Eenvoudig gezegd is het belangrijk om op de volgende zaken te letten als je besluit een padel racket te kopen:

 1. Wat voor een materiaal past bij mij?
 2. Welk formaat/gewicht past bij mij?
 3. Welke racketvorm complementeert mijn speelstijl?
 4. Padel Racket Testen
 5. Padel Racket Aankoop Advies Tool

In dit advies gaan we geleidelijk door deze punten heen zodat jij aan het einde van dit verhaal een duidelijke keuze kan maken bij het kopen van een padel racket. Twijfel je nog? Neem dan contact met ons op en krijg advies op maat. Wij hebben een winkel/showroom waar je langs komen om de padel rackets en bijbehorende te bekijken. Kom gerust een keer langs.

Padel racket kopen: Wat voor een materiaal past bij mij?

Voor padel rackets worden vaak veel verschillende materialen gebruikt. Om tot een ‘ultiem’ padel racket te komen worden deze materialen met elkaar gemixt. De materialen die gebruikt kunnen worden zijn onder andere:

 1. Titanium
 2. Fiberglass
 3. Graphite/Glaphite
 4. Carbon
 5. Kevlar

Door de juiste mix van materialen te kiezen creëert men een racket die zo weinig mogelijk trillingen en zoveel mogelijk dempingen in het racket veroorzaken. Daarnaast beïnvloed het materiaal van het racket ook de mate van de stijfheid. Wanneer het racket stijver is, heb je meer controle over het racket. Hoe zachter het racket, des te meer veerkracht je hebt.

Wij van Duo Bakkersport raden daarom voor beginners een zachter racket aan, zodat er voldoende controle over het racket en de bal gehouden kan worden.  Een beginnende speler is vooral op zoek naar controle, terwijl de gevorderde speler kickt op power. Voor een ervaren speler is het belangrijk dat de rackets uit een stijf materiaal gemaakt zijn zodat ze meer power leveren bij het raken van de bal.

Het is dus erg belangrijk om bij het kopen van een padel racket te kijken naar het juiste materiaal, en de mate van stijfheid van het racket! Fiberglass is het minst stijf. Het meeste stijf en hoogwaardigste materiaal is Carbon. Graphite/Glaphite is een mix materiaal van Carbon en Fiberglass en zit qua prijs en stijfheid tussen Carbon en Fiberglass in.

Padel racket kopen: Welk formaat past bij mij

Het volgende punt wat erg belangrijk is om op te letten bij het kopen van een padel racket, is de afmetingen van het racket. Als het racket namelijk breder is, betekent dit dat er een grote zogenaamde ‘sweet spot’ is. Deze sweet spot is het ideale raakpunt waarmee je de bal kan raken. Echter is er wel iets minder power dan bij een lang racket. Een lang racket heeft dus een minder grote ‘sweet spot’ maar genereert meer power.

Ook hier geldt dus bij het kopen van een padel racket dat er een aangeraden keuze is voor de beginner en voor de meer ervaren speler. Een beginner heeft meer baat bij een breed racket omdat dit meer controle biedt, waar een meer ervaren speler meer baat heeft bij een lang racket.

De maximale lengte van een racket is 455mm, en de maximale breedte is 26cm.

Gewicht
Naast de lengte en breedte, speelt het gewicht ook nog een rol bij het kopen van een padel racket. De regel is hier relatief hetzelfde als bij de lengte en breedte. Des te lichter het racket is, des te meer controle men heeft. Een licht racket is dus aan te raden voor een beginner, waar een zwaarder racket aan te raden is voor een meer ervaren speler. Een ervaren racket genereert namelijk meer power.

De meeste padel rackets zijn tussen de 320 gram en 390 gram.

Padel racket kopen: Welke vorm complementeert mijn speelstijl?

Ook het bladvorm van het racket speelt een grote rol in het vinden van jouw perfecte padel racket. Er zijn 3 soorten bladvormen:

 1. Een ronde bladvorm
 2. Een diamantvormige bladvorm
 3. Een druppelvormige bladvorm

Een rond bladvorm betekent een grotere sweetspot en een neutraal tot lager balanspunt. Het gewicht in een rond bladvorm is vrij evenwichtig verdeeld en is vooral geliefd bij technische/verdedigende spelers die veel controle willen behouden. Een rond bladvorm is goed voor beginnende spelers of gevorderden die controle belangrijk vinden.

Bij een diamantvormig bladvorm is het blad meer ‘hoekig’, met een kleinere sweetspot en vaak is een diamant vorm topzwaar. Dit betekent dat het gewicht bovenin zit waardoor er bij de slag extra power en kracht vrijkomt. Dit type bladvorm is geschikt voor gevorderde dan wel aanvallende spelers. Als je de techniek al onder de knie hebt, en zelf controle kan houden, kun je met een diamant vorm aanvallend en hard spelen. Als je net begint met het spelen van padel is dit daarom niet perse de beste keuze.

Een druppelvormig bladvorm is een mix tussen diamant en rond en is daarmee een mooie combinatie tussen controle en power. De sweetspot is hier iets hoger op het racket. Een druppelvormig bladvorm is geschikt en populair voor beginners, maar ook zeker als je als eens met een rond bladvorm hebt gespeeld en nu meer power wilt.

Padel racket testen

Een potje padel is het leukst als je de juiste materialen gebruikt. Niet het duurste racket, maar een racket dat bij je past. Hoe kom je erachter wat nou bij je past? Uiteraard je inlezen en achterhalen wat voor soort type speler je bent, maar ook een padel racket testen. Gewoon een racket aanvoelen en uitproberen alvorens je het aanschaft. Vandaar dat wij van Duo Bakkersport als padel specialist deze padel test racket service in het leven hebben gebracht. Boek gerust een sessie.

Padel racket aankoop advies tool

Vind je het lastig in te schatten wat voor soort type padel speler je bent? En welke padel rackets daar bij horen? Doorloop dan onze padel racket aankoop advies tool. We hebben een vragenlijst opgesteld om je te helpen met je aankoop. De vragenlijst duurt maximaal 1 minuut. Na het beantwoorden van de vragen weet je wat voor soort type padel speler je bent en welke padel rackets bij je passen. Doorloop nu de padel racket aankoop advies tool.

Padel merken

In ons assortiment vind je voornamelijk Spaanse padel merken. Merken als Bullpadel, Drop Shot en Nox zijn bekende padel merken waar diverse professionals mee spelen. Maar naast de bekende Spaanse merken vind je ook gerenommeerde merken als Babolat en Osaka.

Advies op maat

Wij hopen dat we je met deze padel racket aankoop advies geholpen hebben in het maken van een keuze als het op het kopen van een padel racket aan komt. Mocht je toch nog vragen hebben, en benieuwd zijn wat wij jou persoonlijk aan zouden raden? Neem dan gerust contact met ons op en dan voorzien wij jou van persoonlijk advies! Kom gerust langs in onze winkel dan wel showroom. Neem contact met ons op of bel ons direct op +31 6 46 39 40 38

ONTVANG 5% KORTING

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en ontvang 5% korting op je aankoop

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Winkelwagen
Scroll naar boven