Het Verschil Tussen een Zacht en een Hard Padel Racket

Een zacht of een hard padel racket? Wat is het beste? Wat is het verschil tussen een zacht en een hard padel racket? De hardheid van de interne kern van het racket en het oppervlak zijn een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een padel racket. De interne kern en het oppervlak van het racket hebben een grote invloed op het gevoel en de bespeelbaarheid. We leggen hier uit wat het verschil is tussen een zacht en hard padel racket. Ook al zijn er veel verschillende dichtheden dan alleen hard en zacht, om het overzichtelijk te houden delen we padel rackets in twee hoofdcategorieën: hard en zacht.

Zachte padel rackets: goede snelheid

We belichten eerst de zachtere padel rackets, padel rackets met een lagere dichtheid in het foam van het racketblad. Zachtere racketblad padel rackets zijn geweldig voor beginners omdat ze de speler helpen de bal te versnellen en snelheid te genereren. Met snelheid van de bal bedoelen we hier, welke snelheid de bal krijgt met weinig inspanning. Een voorbeeld is wanneer je een bal van je tegenstander aan het net blokkeert of een bal slaat vanuit achterin in het padelveld. Dankzij een grotere elasticiteit van de binnenkern van het padel racket wordt er bij een slag meer snelheid gegenereerd.

Terwijl padel rackets met een zachtere foam meer snelheid genereren bij slagen met weinig inspanning, is dit het tegenovergestelde wanneer je de bal hard slaat, bijvoorbeeld tijdens smashes. Naarmate je de bal harder slaat met een zacht padel racket wordt de kracht geabsorbeerd. Een zacht racket speelt comfortabeler en heeft over het algemeen een grotere sweetspot. Ook absorbeert het trillingen beter en is daarom zeer geschikt voor padel spelers die blessure gevoelig zijn. Zie hieronder padel rackets met een zachte kern.

Harde padel rackets: veel kracht en controle

Het makkelijk genereren van een goede snelheid met je slagen kan een belangrijk voordeel zijn van een zacht racket. Een padel racket met een harde kern dan wel foam is daarentegen een stuk krachtiger. Wanneer je hard slaat tijdens een volley of een smash, genereert de terugslag van een hard racket een hogere outputsnelheid. Dat komt simpelweg omdat de kracht bij een hard padel racket niet door de kern wordt opgenomen.

Een ander voordeel van een hard padel racket is dat het een betere controle biedt. Spelers met een goede techniek en ervaring kunnen met meer precisie slaan met een harder racket.Nadeel is dat een padel racket met een harde foam niet dezelfde snelheid genereert van een zacht padel racket bij rustige slagen, dit komt door de hardere elasticiteit van het foam in het racketblad. Een padel racket met een harde kern speelt minder comfortabel en voorkomt minder goed blessures dan een zacht padel racket. Zie hieronder padel rackets met een harde kern.

Verschillende soorten materialen in een padel racket

Wat maakt een padel racket hard of zacht? Het wordt bepaald door de materialen die worden gebruikt in de interne kern (racketblad) en het oppervlak van het racket.

Interne kern

Over het algemeen zijn er twee soorten materialen die in de kern van het racketblad worden gebruikt: EVA en FOAM. EVA is verkrijgbaar in veel verschillende dichtheden, waarbij een hogere densiteit een harder racket geeft. In de meeste gevallen betekent een racket waar FOAM wordt gebruikt een zachtere aanslag.De meest voorkomende kern in een racketblad is EVA rubber. Dankzij een verscheidenheid aan dichtheden kan het in veel verschillende soorten padel rackets worden gebruikt. Hoewel er zachtere versies van EVA rubber zijn, is het over het algemeen harder dan FOAM, waardoor het minder effectief is in het verminderen van trillingen. Iets om in gedachten te houden als je blessuregevoelig bent.

Oppervlakte

Wat betreft het oppervlak van het padel racket, worden er hoofdzakelijk twee materialen gebruikt; koolstofvezel (carbon) en glasvezel (fiberglass).Koolstofvezel dan wel carbon is een harder materiaal dat duurzaam is, terwijl glasvezel zachter is en iets minder duurzaam is. Het is niet ongebruikelijk dat merken deze twee materialen combineren om een tussen racket te creëren.

Samenvatting

Hopelijk weet je nu het verschil zacht en hard padel racket, maar we vatten het nog een keer samen. Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een nieuw padel racket is de hardheid van het racketblad.

Zachte padel rackets bieden een goede snelheid simpele slagen en zijn daarom een ​​populaire keuze voor beginners. Ook nemen ze trillingen goed op, wat de kans op blessures kan verkleinen. Ervaren spelers die de bal harder willen slaan, krijgen meer kracht met harde rackets, omdat de kracht niet door de kern wordt opgenomen.

Harde rackets bieden ook een betere controle, maar zijn moeilijker te bespelen.De interne kern van een padel racket wordt normaal gesproken gemaakt van EVA of FOAM. Het meest voorkomende materiaal is EVA rubber vanwege de beschikbaarheid in verschillende dichtheden. Het oppervlak van een padel racket is meestal gemaakt van koolstofvezel (carbon), glasvezel of een mix van de twee. Carbon is harder en duurzamer dan glasvezel.Kies je dus voor een zacht of een hard racket? Het hangt allemaal af van je ervaring, speelstijl en vooral je voorkeuren. We raden je aan om verschillende rackets te proberen totdat je weet wat het beste voor je werkt.

Wist je dat via ons gewoon padel rackets kan testen? Bekijk alle padel rackets die wij aanbieden en lees eventueel ook onze andere padel artikelen.

ONTVANG 5% KORTING

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en ontvang 5% korting op je aankoop

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Winkelwagen
Scroll naar boven