Hoe Verleng Je de Levensduur Van Je Padel Racket?

Levensduur verlengen van je padel racket? Padel rackets kunnen erg prijzig zijn, dus je wilt natuurlijk dat je padel racket lang mee gaat. Je hebt vele handigheidjes die ervoor zorgen dat je padel racket een langere levensduur krijgt. Want niemand wilt na een paar maanden een nieuw padel racket moeten kopen. Hieronder lees je hoe je de duurzaamheid van je racket kan behouden.

Je padel racket goed beschermen

Het is aangeraden om altijd je padel racket extra te beschermen met de daarvoor bedoelde materialen. Zo kan je een top beschermer dan wel een protectie tape aanschaffen. Dit is vaak een doorzichtige beschermlaag wat je aan de top van je padel racket vastplakt. Zo’n protector geeft je padel racket een extra laag. De extra laag helpt je padel racket extra te beschermen wanneer je tegen het glas slaat of het hek. Let wel op, sommige padel rackets hebben al standaard in het frame een beschermer zitten. Dan is de beschermer verwerkt in het padel racket frame.

Het weer

Warme temperaturen

Heb je jezelf wel eens afgevraagd waarom in sommige padeltassen een koelvak/thermo materiaal zit? Dit is bedoeld om je padel racket tegen hitte te beschermen. Padel rackets zijn gemaakt van Carbon, EVA rubber en Glass Fiber. Deze materialen kunnen niet goed tegen de hitte. Je moet daarom je padel racket nooit in de zon laten liggen, want je padel racket kan hierdoor beschadigt raken. Doe je padel racket altijd in een padeltas en de daarbij behorende thermo vak of je racket in de schaduw laten liggen is natuurlijk ook prima.

Regenachtig weer

Voorkom ook dat je niet al te vaak in de regen padel gaat spelen. Water is namelijk slecht voor de kwaliteit en levensduur van je padel racket. Het water gaat in je padel racket zitten en dit zorgt ervoor dat je padel racket uit gaat zetten. Vermijd regen zoveel mogelijk of speel gewoon met een oud padel racket als je een echte diehard bent en toch in de regen wilt spelen.

Welk padel racket kies je?

Sommige padel rackets gaan langer mee dan anderen. Hoe weet je welk padel racket een lange levensduur heeft?

Materiaal

Sommige materialen hebben een betere levensduur dan andere. Materiaal soort heeft een grote impact op de kwaliteit en duurzaamheid van je padelracket. Je hebt hoofdzakelijk drie gebruikte materialen in padel rackets: Glasvezel, Carbon of een mix hiervan. Glasvezel en een mix materiaal zijn minder duur en gaan dan over het algemeen ook minder lang mee dan Carbon. Ofwel Carbon heeft de langste levensduur, dan een mix materiaal en als laatst Fiberglass.

Het gebruikte schuim in het racketblad van het padel racket bepaald ook de duurzaamheid en levensduur van een padel racket. Hoewel alle racketblad schuimen (foams) effectief zijn, moet worden erkent dat EVA foam betere kwaliteit biedt dan regulier schuim. Uiteraard heb je binnen de EVA foams ook weer verschillende dichtheden. Een dichtere densiteit gaat in de regel iets langer mee dan een minder densiteit EVA Foam in het racketblad.

Gewicht

Met een lichter padel racket kan je minder makkelijk hard slaan dan met een zwaarder padel racket. Hoe zwaarder het racket hoe minder hard je hoeft te werken voor je power shots. Daar zit dan ook meteen de crux. Een lichter racket heeft een minder lange levensduur dan een zwaarder padelracket. Gewicht, dan wel levensduur, moet niet je hoofdreden zijn om een racket aan te schaffen. Je wilt uiteindelijk een padel racket met een gewicht dat bij je past. Als je met een te zwaar padel racket speelt dan is het vragen om problemen op het gebied van blessures.

Als jij al onze beschreven tips mee neemt dan ga je zeker weten de levensduur van je padel racket verlengen. 

Op zoek naar een padel racket met een lange levensduur? Bekijk ze op de padel racket pagina of hieronder. Lees ook onze andere padel blogs.

ONTVANG 5% KORTING

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en ontvang 5% korting op je aankoop

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Winkelwagen
Scroll naar boven