Hoe kies je een padelracket voor kinderen?

Kinderen moeten padel spelen met een goed kinder padel racket, dit helpt het spel leuker te maken en is beter voor de ontwikkeling. Hier lees je precies waar je op moet letten bij het aanschaffen van een padel racket voor junioren. Kinder rackets zijn geschikt om te gebruiken tot ongeveer 12 jaar oud. Lees onze uitgebreide aankoopgids voor padel rackets om meer te weten komen over waar je op moet letten bij het aanschaffen van een padel racket.

Verschil padel rackets voor kinderen en volwassenen

Voor kinderen moet een padel racket gemakkelijk zijn om mee te spelen. De armen, polsen en schouders van kinderen zijn niet zo sterk als dat van volwassenen. Kinderen kunnen geen volwassen rackets gebruiken om goed de padel sport te kunnen leren. Voor kinderen tot en met 12 jaar oud zijn er om speciale kinder padel rackets gemaakt. Maar wat is er precies anders?

Kinder padel rackets zijn lichter

Padel rackets voor kinderen zijn een stuk lichter dan rackets voor volwassenen. Zo kunnen kinderen de rackets makkelijker hanteren. Junior padel rackets wegen tussen de 290 en 340 gram. Rackets voor volwassenen wegen tussen de 340 en 390 gram. Een lichter racket maakt het niet alleen makkelijker om te spelen voor een kind, maar voorkomt ook overbelasting en blessures.

Een kleinere grip

Junior padel rackets hebben een smallere en kortere grip dan volwassen rackets. Kleine handjes hebben immers een kleinere padel grip nodig. Zo kunnen kinderen het racket makkelijker vasthouden en wordt de inspanning van de onderarm vermindert. Uiteraard is het altijd mogelijk om een overgrip te plaatsen over een standaard grip, net zoals bij volwassenen. Zo kan je de grip perfect voor je kind maken.

Het materiaal is zachter

Voor kinder padel rackets wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van glasvezel, dit is velen malen zachter dan carbon wat je vaak terugziet bij rackets voor volwassenen. Door glasvezel in het racketframe en over het racketblad te weven wordt het racket zachter en beter bespeelbaar voor een kind. Daarnaast zie je altijd een zachte EVA foam terugkomen in de kern. Tevens zijn de vormen van kinder rackets bijna altijd rond, omdat een rond racket een grote sweetspot heeft en dus vergevingsgezinder is. Maar er is ook een trend gaande om dit te veranderen. Bijvoorbeeld bij Bullpadel, zij produceren ook diamantvormige kinder padel rackets.Zie hieronder een aantal kinder padel rackets geschikt tot en met 12 jaar oud.

Hoe kies ik een padel racket voor een kind vanaf 12 jaar en ouder?

Of een kind van 12 jaar of ouder een volwassen racket moet gebruiken is afhankelijk van de ervaring en fysieke gesteldheid van je kind. De algemene regel is dat junioren vanaf 12 jaar met een volwassen racket zou kunnen spelen als ze er klaar voor zijn. Wel wordt er altijd aangeraden om met een zachter of lichter racket te spelen. Het Babolat Vertuo Air padel racket is het meest ideale racket voor kinderen vanaf 12 jaar, omdat het racket iets lichter is en zachter dan andere padel rackets voor volwassenen. Er zijn uiteraard ook andere opties! Ook zijn er dames padel rackets of lichtere rackets die hetzelfde qua eigenschappen kunnen leveren. Zie hieronder een aantal padel rackets geschikt voor kinderen tussen de 12 en 15 jaar oud.

ONTVANG 5% KORTING

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en ontvang 5% korting op je aankoop

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Winkelwagen
Scroll naar boven