Spelersprofiel; Wie is Agustín Tapia?

Agustín Tapia is een Argentijnse professionele padel speler. Tapia is verbonden aan het Spaanse merk NOX. Hij is geboren op 24 juli 1999. Op het moment van schrijven bezet hij de 5 plek op de World Padel tour ranglijst.

De start van een professionele carriere voor Agustín Tapia

De Argentijnse speler begon zijn carrière op de World Padel Tour in 2018. Zijn eerste World Padel Tour wedstrijden speelde hij met Marcello Jardim tijdens de Catalunya Master. Dit evenement werd in maart van dat jaar gehouden. Op het toernooi begon Agustín gelijk op te vallen. Samen met zijn partner Marcello haalden ze gelijk de kwartfinales. Een knappe eerste prestatie.

Halverwege het seizoen 2019 werd Fernando Belasteguín zijn nieuwe padel partner. Samen behaalden ze nog grotere successen, ze wonnen namelijk de Master in Madrid te september 2019. Dit was de eerste titel die Tapia behaalde en met slechts 20 jaar oud. Daarna bereikten ze ook de finale van de Final Master waar ze werden verslagen door Alejandro Galán en Pablo Lima.

In 2020 gingen Agustín Tapia en Fernando Belasteguín samen verder en wisten ze twee titels te winnen. Zo won Tapia de Sardegna Open en de Final Master. Tegen alle verwachtingen besloot het duo om als koppel niet verder te gaan voor het seizoen 2021.

Agustín Tapia wordt een gevestigde macht

In 2021 werd Pablo Lima de nieuwe padel partner van Agustín Tapia, ze behaalde al snel overwinningen tijdens de Las Rozas Open en de Málaga Open. Toch besloten ze op 11 september 2021 als koppel uit elkaar te gaan nadat ze samen de Lugo Open hadden gespeeld. Een paar dagen later werd bevestigd dat Sanyo Gutiérrez de nieuwe padel partner zou worden van de jonge Argentijnse speler voor de rest van het seizoen. Op de Swedish Open 2021 won hij zijn eerste titel met Sanyo, na in de finale Paquito Navarro en Martín Di Nenno te verslaan met 7-5 en 6-0. Een zeer knappe prestatie. De carrière van Agustín Tapia ziet er zeer belovend uit er worden vast en zeker nog meer overwinningen aan zijn reeks toegevoegd. Bekijk hieronder een filmpje om de padel kunsten van tapia te bewonderen.

Het NOX padel racket van Tapia

Tapia heeft al meerdere jaren een samenwerking met het Spaanse padel merk NOX. Het NOX AT10 18 2023 Padel Racket is zijn gekozen wapen. Tapia staat bekend als een veelzijdige speler en hij heeft dan een zeer uitgebalanceerd racket. Het NOX AT10 18K 2023 padel racket is druppelvormig en geeft ultieme controle, maar ook genoeg power om krachtige slagen uit te voeren. Ben je op zoek naar een padel racket voor de gevorderde padel spelers voor controle en kracht? Dan zit je met het NOX AT10 18K padel racket van Agustín Tapia helemaal goed. Er is ook een 12K variant, deze is ietjes minder krachtig.

Toch liever een ander padel racket aankopen? Bekijk dan onze andere padel rackets. Meer over padel lezen? Bekijk dan onze andere padel blogs.

ONTVANG 5% KORTING

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en ontvang 5% korting op je aankoop

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Winkelwagen
Scroll naar boven