Spelersprofiel; Wie is Ale Galán?

Alejandro Romo, beter bekend als Ale Galán, is een professionele Spaanse padelspeler. Galán is geboren te Madrid op 15 mei 1996. Ale Galán is op het moment van schrijven de nummer één op de World Padel Tour-ranglijst met zijn huidige padel partner Juan Lébron.

Sportcarrière van Ale Galán

De sportcarrière van Alejandro Galán in de World Padel Tour begon nadat hij in 2016 de krachten had gebundeld met Juan Cruz Belluati. Met Juan Cruz behaalde Galán vanaf het begin goede resultaten. 2017 was een top jaar voor het duo. Ondanks een geweldige sportjaar in 2017 scheidde het duo van elkaar. Na de scheiding in 2018 vervolgde Ale Galán het seizoen met Matías, terwijl Juan Cruz Belluati besloot een koppel te vormen met Juan Lebrón.Ale Galán was samen met Matías Díaz veelvuldig te zien in de halve finales in de eerste WPT toernooien van het seizoen. Daarnaast wisten ze de finale te bereiken in het vijfde toernooi van het seizoen, dit gebeurde tijdens de Valladolid Open, waar het duo Maxi Sánchez en Sanyo Gutiérrez wisten te verslaan. Galán behaalde daarmee zijn eerste titel op de World Padel Tour. Vijf toernooien later, op de Lugo Open, herhaalden ze opnieuw hun triomf. Ze wonnen daar van Luciano Capra en Ramiro Moyano. In 2019 begon Galan het seizoen met Juani Mieres met wie hij de Master of Argentina wist te winnen.In 2020 wist Ale Galán zes titels in het WPT-circuit te pakken. 2020 was zonder twijfel zijn beste jaar als professional. En in 2021 wist hij samen met Juan Lébron al vier keer een toernooi winst te pakken. Het lijkt erop dat Ale Galán zijn succesreeks gaat voort zetten de aankomende jaren. Dit 2021 seizoen speelt Ale Galán met het Metalbone-racket dat hem zo’n goede sensatie bezorgde in de laatste Master Final. Hij zal naast de andere sensatie van de WPT, de “Wolf” Juan Lebron, spelen om zichzelf te blijven vestigen als een van de beste spelers ter wereld.

Adidas en Galán

Sinds Alejandro in februari 2018 voor Adidas tekende heeft hij zeer goede successen behaald. Alleen al in de laatste twee seizoenen was hij in staat om meer dan 10 titels binnen te halen. Hij blijkt de speler te zijn met de beste prestaties binnen het WPT-circuit.Bij Adidas herkenden ze vanaf het begin het grote talent van de speler uit Madrid. Slechts twee maanden nadat hij bij het merk kwam, won Ale Galán zijn eerste professionele titel en kreeg hij ook de prijs voor de beste revelatiespeler. Voor komend seizoen zal Ale het nieuwe adidas Metalbone-racket hanteren, zijn “wapen” waarmee hij al bewezen heeft zijn beste spel te kunnen tonen.

Padel racket van Ale Galán

In 2020 speelde Alejandro Galán met het Adidas control 1.9 padel racket. Sinds 2021 is hij overgestapt naar het Adidas Metalbone padel racket. Dit 2021 racket van Adidas heeft enkele bijzondere innovaties. Bij het Adidas Metalbone padel racket kan je namelijk het gewicht en de balans aanpassen, zo kan je het racket nog meer personaliseren voor jouw spel. Het Adidas Metalbone padel racket komt voor in verschillende varianten. Zo heb je de Metalbone Controle, dit is een rond racket. Maar je hebt ook een diamantvormige Metalbone versie, deze versie komt voor met een zachte foam en een harde foam. Galán speelt in 2023 met het Adidas padel racket metalbone 3.2 hard. We hopen dat dit artikel je een stuk wijzer heeft gemaakt over Ale Galán en zijn padel racket. Wil je meer lezen over padel? Check dan onze padel blogs. Bekijk daarnaast ons padel racket aanbod.

ONTVANG 5% KORTING

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en ontvang 5% korting op je aankoop

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Winkelwagen
Scroll naar boven