Spelersprofiel; Wie is Juan Lébron

Juan Lebrón is een professionele padel speler van het merk Babolat. Op achtjarige leeftijd begon Lébron met het spelen van padel. Sindsdien is hij altijd aan zijn spel blijven werken. Nu is hij 25 en behoort hij tot de wereldtop. Op het moment van schrijven zelfs de nummer 1 padel speler van de wereld.

De weg omhoog voor Juan Lébron

Aan het begin van zijn sportcarrière viel Lebrón op als junior, hij riep zichzelf meerdere keren uit tot kampioen van Spanje. Hij nam ook deel aan het Wereldkampioenschap binnen zijn categorie. In de World Padel Tour viel Juan Lébron meteen op! Juan speelde het seizoen 2016 met Gabriel Reca, met wie hij naar de top 30 van de ranglijst klom. In 2017 begon hij het seizoen met Marcello Jardim en eindigde het seizoen met Adrián Allemandi. Hij presteerde goed met beide padel partners en eindigde het seizoen op de 19e plaats.In 2018 begon Juan Lébron het seizoen met Juan Cruz Belluati. In het eerste toernooi van het seizoen, de Catalunya Master, bereikten ze hun eerste finale als koppel nadat ze het nummer 1 koppel op de ranglijst hadden verslagen, dat destijds gevormd werd door Fernando Belasteguín en Pablo. De finale verliep helaas anders. Sanyo Gutiérrez en Maxi Sánchez waren een stapje beter en Juan Lébron verloor met 6-4 en 6-2. In oktober 2018 werd bekend dat Juan Lebrón en Belluati geen koppel meer gingen vormen. Padel legende Juan Martín Díaz werd zijn nieuwe sportpartner tot eind 2018. Hun eerste toernooi samen was het Granada Open, waar ze de halve finale bereikten. Al om al was 2018 een zeer succesvol jaar.

Juan Lébron naar de wereldtop

In 2019 werd Paquito Navarro de nieuwe padel partner van Juan Lébron. In hun eerste toernooi van het seizoen, de Marbella Master, bereikten ze de finale. Ze verloren helaas van het zeer sterke duo Maxi Sánchez en Sanyo Gutiérrez met 6-1 en 7-6. De nederlaag op de Marbella Master was zonde, maar het succes in 2019 stond vast. In 2019 won Juan Lébron met Paguito vijf toernooien. In Alicante, Jaén, Valladolid, Bastad en São Paulo won het duo. Tijdens het laatste toernooi in São Paulo werd Juan Lebrón, na kwalificatie voor de finale, de eerste nummer 1 speler van de World Padel Tour geboren te Spanje. Paquito en Lebrón verzekerden zich aan het einde van het seizoen van de nummer 1 positie na het bereiken van de finale op de Mexico Open, het voorlaatste toernooi van het seizoen. Helaas verloren ze wel weer van Maxi Sánchez en Sanyo Gutiérrez met 7-6 en 6-2.Ondanks de goede resultaten in 2019 met Paquito werd Alejandro Galán vanaf 2020 zijn nieuwe padel partner. Met Ale Galán staat Juan Lébron al een lange tijd op de nummer 1 plaats van de World Padel Tour. Een zeer knappe prestatie van het jonge duo. Bekijk in het filmpje de skills van Juan Lébron.

Het Babolat padel racket van Juan Lebrón

Sinds 2017 heeft Juan Lebrón een samenwerking met Babolat. Het Babolat Technical Viper padel racket is zijn wapen naar keuze. Juan Lebrón staat bekend om zijn kick smashes. Hij kan vanuit alle hoeken van de kooi de bal er uit krijgen. Het Babolat Technical Viper padel racket is dan ook diamantvormig, zodat de sweetspot hoger ligt en smashen makkelijker is. Ben je op zoek naar een gevorderd padel racket voor power play? Dan zit je met het Babolat Technical Viper padel racket van Juan Lebrón helemaal goed. Er is nu ook een speciale Le Bron editie beschikbaar van de Babolat Technical Viper voor 2023.

Padel Racket Test Service

Op zoek naar een nieuw padelracket maar twijfel je over welke het beste bij jou past?

Geen probleem! Ontdek jouw perfecte racket met onze padel racket test service. Test verschillende modellen en speel met vertrouwen. Neem contact op voor meer informatie en maak de juiste keuze voor jouw padelavontuur!

ONTVANG 5% KORTING

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en ontvang 5% korting op je aankoop

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Winkelwagen
Scroll naar boven