Spelersprofiel; Wie is Juan Martín Díaz JMD?

Juan Martín Díaz Martínez is een professionele padel speler van Argentijnse/Spaanse herkomst en woonachtig te Spanje. Juan Martin Díaz (JMD) staat op het moment van schrijven 27e in de World Padel Tour (WPT) ranglijst. Met zijn oud padel partner Fernando Belasteguín wist Juan Martin Díaz 13 opeenvolgende jaren het nummer 1 padelkoppel te zijn. Hij wist tussen de periode van 2002 t/m 2012 170 finales van de 191 gespeelde finales te winnen. Juan Martin Díaz Martínez wordt beschouwd als een van de beste padel spelers in de geschiedenis van de padel sport, vanwege zijn creativiteit, reflexen en vaardigheden op de baan. Een legendarische padel speler met een lange staat van dienst.

Geschiedenis JMD

Juan Martín Díaz (JMD) werd geboren op 28 november 1975 te Mar del Plata te Argentinië. Als kind wilde JMD tennisser worden. JMD bracht lange uren door met tennistrainingen, maar eind jaren tachtig begon hij padel te spelen. Rond de periode dat de padel sport voeten aan de bodem kreeg in Argentinië. Beetje bij beetje verliet JMD tennis om zich volledig te focussen op padel.Met zijn eerste padel partners, Ezequiel Lorenzo en Leo Padovani, werd JMD als snel een talent en een moeilijke rivaal voor vele padel spelers van dat moment. Zijn eerste stap naar professioneel padel vond plaats op 1994. In 1997 verhuisde JMD naar Spanje en het jaar daarop werd hij geselecteerd om als Spanjaard deel te nemen aan het WK in zijn Argentijnse geboorteplaats te Mar del Plata.

Start van een succes reeks

In 2000 en 2001 speelde JMD samen met Hernán Auguste en werden ze samen samen een van de beste koppels ter wereld. In 2001 eindige JMD samen met Auguste als beste koppel van het jaar, boven Fernando Belasteguin en Pablo Martínez Semprún. In 2002 begon JMD een historische overwinningsreeks samen met Fernando Belasteguin. Samen vormden ze een opmerkelijk duo in, voor de Padel Pro Tour sinds 2006 en later voor de World Padel Tour tot 2012.  JMD en Belasteguin waren het enige paar in de geschiedenis van de padel sport dat 1 jaar en 9 maanden ongeslagen wisten te zijn, ze wonnen 23 toernooien opvolgend gezamenlijk. In totaal wist het duo 170 finales te winnen van de 191 die ze speelden, zowel op de Padel Pro Tour en de World Pro Tour. 13 jaar lang samen de nummer 1 van de wereld, ja echt waar 13 jaar lang! Nog niet overtuigt? Bekijk het onderstaande filmpje met wat hoogtepunten uit zijn carrière.

Mindere periode

in 2015 gingen Juan Martin en Bela uit elkaar als padel partners. Ze probeerden allebei een goed seizoen te hebben, maar faalde individueel van elkaar. Na twee mindere jaren speelt Juan Martin Diaz weer op hoog padel niveau sinds 2017. Op het moment van schrijven is hij de nummer 27 van de wereld.

JMD en Drop Shot padel artikelen

Juan Martín Diaz en Drop Shot werken al meer dan 10 jaar lang samen. Juan Martín Diaz heeft zijn eigen padel pro lijn binnen Drop Shot. Wil jij met het padel racket, schoenen, kleding padel spelen van Juan Martin Diaz dan kan dat! Alle officiële padel artikelen binnen Drop Shot van Juan Martín Diaz worden vermeldt met JMD. Daar herken je padel producten van JMD aan. Speel als een echte professional met het Drop Shot Padel Racket Conqueror 11.0, al weer de 11e versie van JMD zijn racket voor 2023. Vele jaren door ontwikkelt om de beste padel speler ter wereld te kunnen zijn.

ONTVANG 5% KORTING

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en ontvang 5% korting op je aankoop

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Winkelwagen
Scroll naar boven