Wat Zijn de Verschillen Tussen Tennisballen en Padelballen?

Als je begint binnen de wereld van padel realiseer je al gauw dat er verschillen zijn met tennis. Een padelbaan is veel kleiner dan een tennisbaan en is omgeven met glazen wanden en hekwer. Als we naar het racket kijken dan zien we in plaats van snaren een racket met gaten met foam. Maar als je naar padelballen kijkt dan zie je op het eerste gezicht geen verschil met tennisballen. Wat zijn de verschillen tussen tennisballen en padelballen?

Verschillen tussen tennisballen en padelballen

  1. Afmeting. Tennisballen padelballen verschillen in afmeting. Een tennisbal moet in diameter groter zijn dan 6,35 cm en kleiner dan 6,67 cm, terwijl padelballen in diameter 6,35 cm t/m 6,77 cm zijn. Kortom een verschil van 10 millimeter.
  2. Gewicht. Het gewicht is ook net anders tussen een padel bal en een tennisbal. Een tennisbal moet circa 59.4 gram zijn en een padelbal 56 gram
  3. Interne druk. De druk op padelballen is lager dan op tennisballen, door de lagere druk is het spel iets langzamer. Om specifiek te zijn. Een padelbal moet een interne druk hebben van circa 1.75 atm. Waar een tennisbal een grotere druk heeft, circa 1.81 atm.
  4. Stuiter. Een tennisbal moet een stuiter hebben tussen de 135 en 147 cm wanneer de bal vanaf 2,54 meter hoog op een harde ondergrond valt, terwijl een padel bal een stuiter moet hebben vanaf dezelfde hoogte rond de 135 en 145 cm.

Om het volledig inzichtelijk voor je te maken. Hebben we een handige tabel gemaakt van de verschillen tussen tennisballen en padelballen.

EigenschappenPadelballenTennisballen
Afmeting> 6,35 cm en <6,77 cm> 6,54 cm en <6,86 cm
Gewicht56 gram59.4 gram
Interne druk1.75 atm1.81 atm
StuiterTussen de 135 en 145 cmTussen de 135 en 147 cm
KleurGeelGeel

Als je de verschillen tussen padelballen en tennisballen kent dan ben je zeker overtuigt om de juiste ballen voor de sport te gebruiken. Ben je op zoek naar goede padelballen? Bekijk dan ons padelballen aanbod. Wil je nog meer over padel leren? Lees dan ook onze andere padel artikelen.

ONTVANG 5% KORTING

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en ontvang 5% korting op je aankoop

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Winkelwagen
Scroll naar boven