Spelersprofiel; Wie is Miquel Lamperti?

Wie is Miquel Lamperti

Miguel Lamperti is een professionele padel speler uit Argentinië. Lamperti is 44 jaar oud, geboren op 11 November 1978 in Bahía Blanca, Argentinië. Op het moment van schrijven staat hij op nummer 45 van World Padel Tour ranglijst.

Carrière verloop van Miquel Lamperti

Lamperti begon met padel toen hij 12 jaar oud. Op 16 jarige leeftijd begon hij met toernooien spelen in de professionele circuit van Buenos Aires. In 2003 besloot Lamperti om naar Brazilië te verhuizen om te trainen met Marcelo Pérez. Helaas kreeg Lamperti een auto ongeluk toen hij de Argentijns-Braziliaanse grens overstak. Hij verloor bijna zijn leven. Hij had 6 gebroken ribben en een geperforeerde long waardoor hij 6 maanden moest revalideren.

Miguel kwam bovenop zijn tegenspoed. Hij herstelde van z’n blessure en mentaal werd hij weer krachtiger als ooit, resulterend in het bemachtigen van de nummer 1 plaats van Argentinië. Vanaf 2006 vertrok Lamperti naar Spanje om zijn padel carrière een vervolg te geven. Hij begon in Spanje een samenwerking met Matíaz Díaz. Samen met Díaz heeft hij verschillende prijzen gewonnen op de Spaanse Padel tour.

In 2021 speelde Lamperti met Arturo Coello. Coello was toen nog maar net 19 jaar geworden. Na een paar toernooien samen nipt verloren te hebben stopte het partnerschap tussen Coelle en Lamperti. In hetzelfde jaar werd Miquel partner van Mike Yanguas. In 2022 speelde Lamperti een tijd samen met Jon Sanz en wonnen ze samen de Getafe Challenger op 7 April 2022. Op het moment van schrijven speelt Lamperti met een andere padel legende Juan Martin Diaz. Ben je nog niet helemaal overtuigt van de padel kunsten van de kick-smash koning Lamperti? Bekijk dan het onderstaande filmpje met wat hoogtepunten uit zijn carrière.

Een samenwerking met NOX

Lamperti heeft al jaren lang een samenwerking met NOX. De twee zijn niet los van elkaar te bedenken. In samenwerking met NOX is er een padel racket speciaal voor hem gemaakt. Het wapen waar hij nu mee speelt voor 2023 is het NOX Padel Racket ML10 Pro Cup Luxury. Het is een rondvormig padel racket met een midden balans. Het blad heeft 3K carbon vezels en de kern heeft een HR3 Core, resulterend in een medium hard racket. Een padel racket met een hoop controle, grote sweetspot, maar nog steeds scherp genoeg om hard uit halen. Veel controle met wat power! Bekijk het racket hieronder!

Naast de racket en kleding samenwerking met NOX heeft Miquel Lamperti ook een partnerschap met NOX voor de perfecte padel schoenen. Vond je dit een interessant artikel? Bekijk dan ook eventueel onze andere padel rackets of lees nog meer padel blogs.

ONTVANG 5% KORTING

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en ontvang 5% korting op je aankoop

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Winkelwagen
Scroll naar boven