Spelersprofiel; Wie is Paquito Navarro?

Als je in Spanje over padel praat dan zal een groot deel van de Spanjaarden beginnen over Paquito Navarro op het moment van schrijven de nummer 5 van de wereld. Wie is Paquito Navarro? We duiken iets dieper in op zijn achtergrond en carrière, een van de top spelers binnen de padel wereld.

Wie is Paquito Navarro?

Op 10 februari 1980 werd in Sevilla Francisco Navarro Compán geboren, een klein wonderkind dat op vijfjarige leeftijd padel begon te spelen. Paquito Navarro begon zijn eerste stappen te zetten in de padel sport in de stad Aguadulce waar zijn familie een huis had. Daar speelde Paquito Navarro in de zomerperiode regelmatig met familie en vrienden totdat hij op achtjarige leeftijd lid werd van de Zaudín Golf Club in Sevilla.

Kort na zijn lidmaatschap begon Paquito Navarro zijn competitieve carrière in nationale en internationale junior toernooien. Zo nam hij deel aan het WK voor kinderen in Mexico toen hij 10 jaar oud was, dit gebeurde omdat Ana Bastarreche onder de indruk was van de kwaliteit van de Jonge Sevilliaanse speler.

Een keerpunt

De padelcarrière van Paquito Navarro neemt een wending wanneer de paden van Adrian Allemandi (andere padel professional) en hemzelf kruisen. Sinds dat moment nam Paquito een enorme sprong van kwaliteit in zijn spel en in zijn techniek. Samen met Adrián werd Paquito kampioen van het Wereldkampioenschap Junioren in Argentinië, gehouden te Buenos Aires. Daarnaast wonnen ze samen het Spaanse U-15-kampioenschap in 2003 en het U-16-kampioenschap in 2004.

In 2007 behaalde Paquito de eerste plaats onder de 18 jaar in het circuit van de Spaanse Padelfederatie om het jaar daarop met het nationale team het Wereldkampioenschap in Calgary (Canada) te winnen, dit doet hij samen met Jordi Munoz.

Madrid en professionaliteit

In 2009 verhuisde Paquito op 20-jarige leeftijd naar Madrid om zijn studie voort te zetten. Hoewel hij al eerder een aantal keer had deelgenomen aan de Padel Pro Tour, begint hij daar, samen met Jordi Muñoz, aan zijn carrière in de Padel Pro Tour. Samen winnen ze het Spaanse kampioenschap onder-23 en het EK.

Hierna begint Paquito Navarro een carrière vol successen. In 2012 speelt hij weer samen met zijn jeugd padel partner Allemandi, nadat hij Paquito hof heeft gedeeld met Jose Maria Laguna, Pablo Cardozo, Pitu Losada of Alvaro Cepero. De tandem Navarro-Allemandi wist dat seizoen twee finales en de laatste Master van de Padel Pro Tour te bereiken. Zijn eerste seizoen bij het World Padel Tour circuit was in 2013, opnieuw met Jordi Muñoz en Ramiro Choya als zijn coach. In 2014 keert hij terug met Allemandi en wint hij zijn eerste World Padel Tour met Maxi Gabriel als zijn partner.

Sindsdien concurreert Paquito Navarro samen met geweldige padelspelers zoals Matias Diaz, Sanyo Gutierrez, Juan Martin Diaz, Pablo Lima, Juan Cruz Belluati en Juan Lebron. Partners met wie hij werd uitgeroepen tot kampioen van Spanje (2015), van La Nucía Open (2016), van Valencia Master (2016), van Estrella Damm Master Final (2016), van Spanjes Teams Tournament (2017), van Santander Open ( 2017), van Miami Padel Master (2017), van Valladolid Open (2017), van de Catalonia Master (2018), Euskadi Open (2018), Estrella Damm Alicante Open (2019), World Padel Tour Jaen (2019), Valladolid Master (2019), World Padel Tour Sweden Bastad (2019), Sao Paulo Padel Open (2019) en Marbella Master (2020). Op dit moment van schrijven speelt Paquito Navarro samen met Martin di Nenno. Bekijk het filmpje hieronder om wat hoogtepunten van Navarro te zien.

Paquito Navarro en Bullpadel

Sinds 2016 is Paquito Navarro verbonden aan het padel specialistisch merk Bullpadel. Bullpadel heeft in samenwerking met Paquito Navarro een speciale padel lijn opgezet, genaamd de Hack Lijn. Binnen de Hack Pro Lijn van Bullpadel vind je de padel artikelen die Paquito Navarro gebruikt om te floreren op de padelbaan. Zo speelt Paquito Navarro met het padel racket Hack 03 23 alweer de 3e versie van zijn eigen padel racket. Maar vind je ook padel schoenen van Paquito Navarro, Een unieke samenwerking tussen Bullpadel en Paquito Navarro heeft geleid tot hoogwaardige padel artikelen om het meeste uit je padel spel te kunnen halen.  Zie hieronder de padel gear van Navarro of klik hier voor onze andere padel rackets. Lees eventueel ook onze andere padel blogs.

ONTVANG 5% KORTING

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en ontvang 5% korting op je aankoop

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Winkelwagen
Scroll naar boven