Spelersprofiel; Wie is Juan Tello?

Wie is Juan Tello

Juan Tello is een professionele padel speler geboren op 1 februari 1995 in Cordoba te Argentinië. De vaste padel partner van Juan Tello was altijd Federico Chingotto. Tello en Chingotto hebben samen jaren binnen de top 20 op de World Padel Tour ranglijst gestaan. Maar na 1e World Padel Tour te Amsterdam in 2022 hebben Tello en Chingotto aangegeven een andere route in te slaan met andere padel partners.

Carrière Verloop van Juan Tello

Juan Tello speelt padel al sinds 5 jarige jongen, maar begon op te vallen op het wereld toneel sinds 2016. Juan Tello en Federico Chingotto bereikte samen dat jaar het hoofdtoernooi van de World Padel Tour te Alicante waar ze uitgeschakeld werden door Paquito Navarro en Sanyo Gutiérrez, helaas verloren ze dik met 1-6 1-6. Later datzelfde jaar was hetzelfde lot aan Juan Tello overgelaten. Ze verloren tijdens de Montecarlo open weer van Paquito en Sanyo.

De eerste toernooien van Juan Tello tijdens de World Padel Tour waren een minder succes, maar bij de Argentijnse circuit deed hij het perfect. Zo behaalde hij in 2016 de 1e plek en werd hij samen met Federico Chingotto uitgeroepen tot het meest talentvolle koppel van het land.
 
In 2017 gingen Juan Tello en Federico Chingotto samen verder aan de bouw van hun carrière. Tijdens de Valladolid open bereikte de “kat”, de bijnaam van Tello, de halve finales. En tijdens de Alicante open bereikte hij opnieuw de halve finales. In Alicante waren Bela en Lima te sterk en ging een verlies van 6-3, 3-6 en 4-6 de boeken in.

Tijdens het jaar 2019 was er een groot succes te vieren voor Juan Tello, namelijk een eerste finale ronde tijdens de Master of Portugal. Helaas verloor hij samen met Chingotto van Galan en Lima met 4-6, 4-6. In 2020 kon Juan Tello zijn 1e WPT titel op zijn naam schrijven, tijdens de finale waren Paquito en Lima geforceerd om zich terug te trekken in verband met een blessure. De 1e finale winst op de World Padel Tour, helaas wel op een minder fijne manier.

16 juli 2022 plaatsen Tello en Chingotto zich voor de finale van de Parijse majoor premier padel door Martin Di Nenno en Paquito Navarro te verslaan. Een grote verassing! Helaas waren Galán en Lebrón een maatje te groot tijdens de Finale in Parijs. Later in 2022 bereikten Juan Tello tijdens de World Padel Tour te Amsterdam de halve finales! Na het toernooi in Amsterdam kondigde het duo Tello en Chingotto aan dat ze als padel partners uit elkaar gaan. Tello is pas 27 jaar en is gedreven om de top 5 van de WPT te bereiken! Helaas wel met een andere padel partner.

Nog niet overtuigt van de padel kunsten van de “Kat”? Bekijk dan het onderstaande filmpje met wat hoogtepunten uit zijn carrière.

Een samenwerking met Bullpadel

Juan Tello heeft al jaren lang een samenwerking met Bullpadel. In samenwerking met Bullpadel is er een padel racket speciaal voor hem gemaakt. Het wapen waar hij nu mee speelt is het Bullpadel Padel Racket Vertex 03 23. De opvolger van het racket van een andere padel pro Maxi Sánchez. Het is een diamantvormig padel racket met een carbon frame en 12K carbon lagen op het racketblad in combinatie met een meerlaagse Multi- EVA rubber in de kern is dit een hard racket waarmee optimale power en precisie behaald kan worden. Iets wat past bij de aanvallende speel kwaliteiten van de kat. Bekijk het racket hieronder.

Naast de Vertex 03, de harde variant, is er ook een iets zachtere variant gemaakt. Genaamd het Bullpadel Padel Racket Vertex Comfort 03, dit racket is identiek aan de Vertex 03 maar dan met een Fibrix (carbon & glasvezel) racketblad lagen. Dit maakt het een iets gebruiksvriendelijker racket, maar met een minimale inlevering op power. Vind je dit interessant? Bekijk dan ook eventueel onze andere padel rackets of lees nog meer padel blogs.

ONTVANG 5% KORTING

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en ontvang 5% korting op je aankoop

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Winkelwagen
Scroll naar boven