Spelersprofiel; Wie is Pablo Lima?

Pablo Lima is een professionele padel speler van Braziliaanse afkomst. Hij staat bekend als “El canon de Porto Alegre” vanwege zijn power shots. Pablo Lima is drie opeenvolgende seizoenen van 2015 tot en met 2017 samen met Fernando Belasteguin de nummer 1 van de wereld geweest. Pablo Lima speelde in 2021 nog met samen met Agustin Tapia, maar sinds 2022 speelt hij samen met Franko Stupaczuk waarmee hij tijdens de WPT in Brussel de finale haalde.

Carrière verloop van Pablo Lima

Pablo is geboren en getogen in Porto Alegre Brazilië op 11 oktober 1986. Porto Alegre is het “Gaucha” deel van Brazilië, omdat het dichtbij Argentinië ligt. Daarom leeft padel in dat gedeelte van Brazilië, waar de sport minder groot is dan in Argentinië. Lima begon padel te spelen op 9 jarige leeftijd en werd een padel professional in 2004. Vanaf 2008 begint Pablo Lima succes te maken samen met zijn landgenoot Jardin.

De beste resultaten behaalt Lima vanaf 2009 samen de Argentijn Juan Mieres met wie hij een lange tijd de gedoodverfde nummer 2 van de wereld is. Het duo Belasteguin en Juan Martin Diaz zijn jaren lang samen nummer 1. In 2015 vormt Pablo Lima een nieuw koppel samen met Belasteguin. In 2015 zijn ze drie opeenvolgende jaren in 2015, 2016 en 2017 de nummer 1 op de World Padel Tour ranking. Vanaf 2018 vormt Pablo Lima verschillende duo’s met verschillende spelers en verliest hij zijn nummer 1 positie. Mede door blessures van Belasteguin. Zo speelt hij in 2019 met Ale Galan, in 2020 met Paquito Navarro en in 2021 met Agustin Tapia. Vanaf 2022 speelt speelt hij samen met Franko Stupaczuk.

Nog niet overtuigt van de padel kunsten van de linkshandige kanon Pablo Lima? Bekijk dan het onderstaande filmpje met wat hoogtepunten uit zijn carrière.

Een samenwerking met Drop Shot

Na jarenlang samengewerkt te hebben met Asics heeft Pablo Lima een andere wending genomen door samen met Drop Shot te gaan werken. In samenwerking met Drop Shot is er een padel racket speciaal voor hem gemaakt. Het wapen waar hij nu mee speelt voor 2023 is het Drop Shot Padel Racket Canyon Pro 1.0. Het is een druppelvormig padel racket met een carbon frame en 24K carbon lagen op het racketblad in combinatie met de harde EVA-rubber in de kern is dit een hard racket waarmee optimale power en precisie behaald kan worden. Bekijk het racket hieronder!

Naast de rackets heeft Drop Shot in samenwerking met El Canon ook een kledinglijn en een schoenenlijnen opgezet. Vind je dit interessant? Bekijk dan ook eventueel onze andere padel rackets of lees nog meer padel blogs.

ONTVANG 5% KORTING

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en ontvang 5% korting op je aankoop

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Winkelwagen
Scroll naar boven