Spelersprofiel; Wie is Arturo Coello?

Wie is Arturo Coello

Arturo Coello is een professionele padel speler uit Spanje. Hij is geboren op 8 Maart 2002 in Mojados Valladolid Spanje. Op het moment van schrijven neemt Arturo de 4e positie in beslag op de World Padel Tour ranglijst. De huidige partner van Arturo Coello is Agustin Tapia ook een welbekende padel speler.

Carrière verloop van Arturo Coello

Arturo Coello begon in 2017 op World Padel Tour samen met zijn toenmalige partner Alberto Rea. Hij begon in 2019, toen hij 17 jaar oud was, pas echt te stappen te maken op de ranglijst. Dit deed hij samen met zijn padel partners Pincho Fernández, Fran Ramirez Navas en Guga Vázquez.

In 2021 maakte Arturo Coello de sprong naar het allerhoogste niveau door het jaar af te sluiten op nummer 15 op de WPT ranglijst. Hij won hierdoor een plek om deel te nemen aan de Master Final. Op slechts 20-jarige leeftijd streed hij al met ‘s werelds beste spelers. Dit seizoen zal hij vechten samen met Tapia om de WPT nummer 1 ranglijst te pakken.

Naast zijn WPT successen werd Arturo Coello op November 2021 opgeroepen door het Spaanse team voor het wereld kampioenschap. Arturo Coello speelde samen met Alejandro Galán. Een groot succes! In 2021 pakte Spanje het wereld kampioenschap.

In 2023 tijdens het laatste WPT Abu Dhabi toernooi pakten Arturo Coello en zijn partner Agustin Tapia in de finale de overwinning op het nummer 1 koppel Alejandro Galán en Juan Lebrón. Op de WPT ranglijst staat Coello nog niet bovenaan, maar een overwinning op Galál en Lebrón brengt goede hoop. Zie hieronder wat highlights uit zijn carrière.

Een samenwerking met HEAD

Arturo Coello heeft een samenwerking met HEAD. Samen met HEAD is er een padel racket speciaal voor hem ontwikkeld. Het racket waar Coello mee speelt is het Head Delta Pro padel racket, het is een diamantvormig padel racket met een hoge balans. Het racketblad is voorzien van Graphene 360+ met een carbon versteviging en dat zorgt voor optimale controle en power. Het racketframe is ook gemaakt van carbon en de kern van het racket is gemaakt van power foam. Een foam met een hoge densiteit voor extra power. Alle technologieën samen zorgen voor een hardere touch en een zeer aanvallend padel racket.

ONTVANG 5% KORTING

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en ontvang 5% korting op je aankoop

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Winkelwagen
Scroll naar boven