Spelersprofiel; Wie is Seba Nerone?

Seba Nerone is een Argentijnse padel speler geboren op 24 juni 1976 te Buenos Aires. Hij is voormalig vijfvoudig wereldkampioen padel. Hij heeft samen gespeeld met grootheden als Sanyo Gutiérrez en Alejandro Ruiz. Seba heeft in oktober 2021 aangekondigd te gaan stoppen met zijn professionele padel carrière na 25 jaar.

Het verloop van zijn professionele padel carrière

De padel carrière van Seba begon op een ongebruikelijke manier, hij moest op een professioneel padel toernooi invallen voor een speler die uitviel met een blessure. In 1990 begon zijn professionele padel carrière en in 1994 won hij zijn eerste toernooi. De periode dat Nerone samen met Gaby Reca speelde wordt gezien als het hoogtepunt van zijn carrière, ze werden toen samen in 2001 de nummers 1 van de wereld. Tot en met 2007 speelde hij samen met Gaby, na 2007 brak het duo uit elkaar. Er was een periode van stilte, totdat de samenwerking in 2014 en 2015 weer opbloeide tussen Gaby en Sebas.

In 2016 ging Seba zijn eigen kant op en startte een padel duo met Alex Ruiz. Samen met Alex Ruíz behaalde hij de finale van de Lissabon Challenger in 2017. Hij verloor de wedstrijd met 6-4 van Godo Díaz en Luciano Capra. Daarnaast behaalde Seba met Alex Ruiz de halve finales van de Zaragoza Open in 2017 waar hij verloor van Godo Díaz en Luciano Capra. In 2018 ging hij verder spelen met José Antonio García Diestro als partner. Bekijk hieronder de hoogtepunten van de carrière van Seba Nerone.

Seba Nerone gaat met pensioen

Voordat Seba met zijn 45e jarige leeftijd stop speelt hij in 2022 twee laatste toernooien. Het 1e toernooi is op 2 november, namelijk het toernooi bij Club Rivapadel te Madrid. Hij speelt daar voor de kwalificaties voor Mexico open toernooi. Zijn laatste toernooi zal plaatsvinden in zijn geboortestad Buenos Aires. Hij heeft een wildcard gekregen om te spelen tijdens de Buenos Aires Master eind november 2022. Seba zal dan samen spelen met Maxi Grabiel. Het houdt hier niet volledig op voor de grootmeester hij zal nauw verbonden blijven bij het padel circuit. Zo gaat hij commentaar geven tijdens wedstrijden, met Adidas blijven samenwerken en coachen op het hoogste niveau.

Het padel wapen van een grootmeester

Seba heeft een samenwerking met Adidas en speelt met het Adidas Padel Racket Adipower 3.2 voor 2023. Het racket van Nerone is voor optimale power en controle. Het Adipower 3.2 padel racket heeft een diamant vorm wat helpt tijdens je power play, het balans zit daardoor hoog in het racket. Ervaar daarnaast een unieke slag ervaring met het 15K aluminized carbon in het racketblad, dit zorgt voor nog meer controle en power. Ook is het racketblad ruw afgewerkt, zodat je meer effect aan de bal kan mee geven. Wil je veel power play tonen en met controle spelen net zoals Seba Nerone? Ga dan voor het Adidas Padel Racket Adipower 3.2.

ONTVANG 5% KORTING

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en ontvang 5% korting op je aankoop

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Winkelwagen
Scroll naar boven