Spelersprofiel; Wie is Alex Ruiz?

Alejandro Ruiz Granados is een Spaanse professionele padel speler. Alejandro is verbonden aan het merk Adidas. Ales is geboren op 12 juni 1994. Op het moment van schrijven bezet hij de 7de plek op de World Padel tour ranglijst. Ruiz kreeg op tienjarige leeftijd de diagnose diabetes type 1, desondanks presteert hij op het allerhoogste niveau.

Het verloop van een professionele carrière

De Spaanse speler begon zijn prof carrière in 2013. In 2015 werd Matías Marina zijn nieuwe partner en behaalde hij samen de Córdoba Challenger 2015, dit was tevens zijn eerste titel. Alex en Matías speelde samen nog de Lissabon Challenger voordat zij midden in het seizoen uit elkaar gingen en Alejandro samen verder ging met Seba Nerone. Zij speelden samen twee Challenger-finales in 2017. In 2018 werd Agustín Gómez Silingo zijn nieuwe partner. Met Agustín wist hij opnieuw twee Challenger finales te bereiken, maar ze slaagden er niet in om een van de twee te winnen.

In 2019 bereikte Alex Ruiz met zijn nieuwe partner Martín Sánchez Piñeiro een zeer goed niveau in de Challenger toernooien, helaas gingen zij in 2020 alweer uit elkaar. In 2021 besloot hij samen met Franco Stupaczuk een koppel te vormen. Zij stonden samen bekend als een zeer sterk koppel, wat werd aangetoond in de eerste twee toernooien van het seizoen, de Madrid Open en de Alicante Open, waarin ze met 6-7, 6-4 en 6-3 wonnen van Fernando Belasteguín en Sanyo Gutiérrez. Daarnaast wonnen ze van koning koppel Juan Lebrón en Alejandro Galán met 6-0 en 6-4.

In de Sardegna Open 2021 behaalden ze een overwinning door Paquito Navarro en Martín di Nenno met 6-2 en 7-6 te verslaan, wat de eerste grote titel voor Álex Ruiz in zijn sportcarrière betekende.

Ben je nog niet overtuigd van Alex Ruiz zijn skills? Bekijk dan hieronder de hoogtepunten van zijn carrière.

Het Adidas padel racket van Alex Ruiz

Alex Ruiz heeft al meerdere jaren een samenwerking met het Adidas. Het Adipower CTRL Multiweight 3.2 2023 is zijn gekozen wapen. Alex Ruiz staat bekend als een veelzijdige speler en hij heeft dan een zeer uitgebalanceerd racket. Het Adipower CTRL Multiweight 3.2 2023 padel racket is rondvormig en geeft ultieme controle, maar ook genoeg power om krachtige slagen uit te voeren. Het racketblad is zeer stijf met 15K Aluminized Carbon afwerking. Daarnaast heeft het racket een unieke spin blade afwerking op het racket en kan je het gewichten van het racket afstemmen. Aan weerzijdes en op de top van het frame kan je gewichtjes los draaien. Ben je op zoek naar een padel racket voor de gevorderde padel spelers voor controle en kracht? Dan zit je met het Adipower CTRL Multiweight 3.2 2023 racket van Alex Ruiz helemaal goed.

Toch liever een ander padel racket aankopen? Bekijk dan onze andere padel rackets. Meer over padel lezen? Bekijk dan onze andere padel blogs.

ONTVANG 5% KORTING

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en ontvang 5% korting op je aankoop

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Winkelwagen
Scroll naar boven