Wat is een Chiquita bij Padel

Een Chiquita is een belangrijke slag in Padel. Je zal de naam waarschijnlijk herkennen van het bananen merk. Deze slag heeft iet wat weg van een dropshot dat we van tennis kennen, alleen wordt hij hier heel anders gebruikt omdat het veld kleiner is en padel simpelweg veel leuker is dan tennis. Een Chiquita is een slag waarbij je de bal zeer traag speelt en kort over het net laat vallen. Je probeert op de voeten van je tegenstander te slaan en het ritme van het spel aan te passen in jouw voordeel.

Hoe sla je de Chiquita?

Met een Chiquita sla je de bal langzaam en vlak over het net. Je kan de slag vanuit elke plek in het veld spelen. Of het altijd handig is, is een tweede. Een Chiquita kan je zowel met je forehand als backhand uitvoeren. Een Chiquita kan je aanvallend als verdedigend gebruiken. Hoe dit precies in z’n werking gaat? Lees verder.

In welke situatie gebruik je de Chiquita?

De Chiquita is ideaal om te gebruiken als je tegenstander een beweging naar achteren maakt. Met een Chiquita probeer je de ruimte tussen de tegenstander en het net optimaal te gebruiken. In een perfecte situatie beweegt je  tegenstander naar achteren of weg van het net als je een Chiquita aanvallend wilt gebruiken. Om een voorbeeldsituatie te geven! Je tegenstander slaat een bandeja in een achterwaartse beweging, je probeert de ruimte te gebruiken met een chiquita en beweegt naar voren om het net positie over te nemen.

Wat moet je niet doen bij een Chiquita?

Als je een Chiquita gaat slaan, moet je ervoor zorgen dat je de bal net over het net speelt en zonder een al te hoge stuit. Als je tegenstander een langzame bal ontvangt met een hoge stuit dan kan de bal makkelijk gecounterd worden. Ook moet je niet in dezelfde positie blijven staan als je de Chiquita hebt gespeeld. Dit betekent dat je vooruit moet bewegen, omdat de tegenstander de bal waarschijnlijk omhoog slaat als hij een Chiquita op zich afkrijgt. Dit betekent dat je waarschijnlijk aanvallend kan volleren terwijl de tegenstander uit positie is. Als je blijft staan geef je de tegenstander echter weer tijd om in positie te komen en is de Chiquita voor niks geweest.

Aandachtspunten Chiquita bij padel?

  1. Kijk waar je tegenstander gepositioneerd is
    Het belangrijkste is om naar de positie van je tegenstander te kijken. Als je een chiquita slaat terwijl je tegenstander te dicht bij het net is, kan hij de bal makkelijk volleren waardoor je tegenstander opeens het heft in handen neemt tijdens het punt. Dit wil je natuurlijk voorkomen, zorg er daarom voor dat er altijd minimaal 2 meter afstand is tussen de tegenstander en het net.
  2. Gebruik een beetje topspin
    Geef de bal wat topsin mee tijdens je Chiquita. Hierdoor geef je een draai aan de bal waardoor het nog lastig wordt voor de tegenstander om de bal normaal terug te slaan. De bal draait namelijk door. Als dit echter nog niet lukt adviseren wij om een platte bal te blijven spelen.
  3. Sprint naar het net
    Als je net een goede Chiquita hebt geraakt, moet je gelijk richting het net bewegen! Het is belangrijk om zelf snel naar het net te kunnen als de tegenstander een korte bal terugspeelt, of juist meteen het punt af te maken met een volley als je tegenstander de bal omhoog speelt.

Bekijk ook het onderstaande instructie filmpje over de Chiquita. Mocht je geïnteresseerd zijn in andere padel onderwerpen? Bekijk dan onze andere padel blogs.

ONTVANG 5% KORTING

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en ontvang 5% korting op je aankoop

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Winkelwagen
Scroll naar boven