Padel Populariteit Neemt Enorm Toe

Padel is ontzettend booming! Twee jaar terug wist niemand wat padel is, maar dat veranderd razend snel. Padel is de snelst groeiende sport van Nederland. De padelbanen zijn de hele dag bezet. Padel populariteit neemt enorm toe.

Padel is heel erg spectaculair

Bij veel tennisverenigingen in het land zie je een toename van het aantal padelbanen. Voor veel verenigingen is het een gigantisch succes. Het levert een hoop nieuwe leden op. Een veel gehoord opmerking is dat padel veel dynamischer is dan tennis. Padel is gewoon heel erg spectaculair. Je speelt het met vier personen op een rechthoekig veld met glazen wanden. De wanden zorgen voor extra spelplezier. Uiteindelijk gaat het er niet om dat je hard speelt, maar juist heel tactisch. Meer pieken en langere rally’s.

Padel is minder blessuregevoelig

Padel speelt heel veel meer doelgroepen aan dan tennis. Hoofdzakelijk tussen de 20 en de 55 jaar. Maar ook de oudere doelgroepen, zestigers en zeventigers. Je hoeft in het algemeen minder te lopen, het is minder blessuregevoelig en je hebt meer uitdaging. Veel tennissers maken om verschillende reden de overstap naar padel, maar voor de oudere doelgroep is de factor “minder blessuregevoelig” toch ook een belangrijke reden.

Opmars van padel is niet meer tegen te houden

De laatste jaren is het aantal padelbanen in Nederland verdubbeld en ook voor 2021 wordt er een grote toename van padelbanen verwacht. In andere landen is er een nog grote groei van de sport. In Scandinavië, België, Italië en Frankrijk zie je een grote opmars. Verwachting is dat de groei van de padel sport de aankomende jaren zeker nog doorgaat. Veel tennisverenigingen spelen daar op in en leggen meer padelbanen aan. Dit allen komt alleen maar ten goede aan de sport. Grotere schaal aan verschillende landelijke en internationale competities en toernooien zullen georganiseerd worden. De uiteindelijke verwachting is dat padel onderdeel wordt van de vier grootste sporten van Nederland naast voetbal, tennis en hockey. de Padel populariteit neemt enorm toe!

Niet overtuigt dat padel spectaculair is? Bekijk dan het volgende filmpje. Voor meer padel info bekijk onze andere info.

ONTVANG 5% KORTING

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en ontvang 5% korting op je aankoop

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Winkelwagen
Scroll naar boven