Spelersprofiel; Wie is Sanyo Gutiérrez?

Wie is Sanyo Gutiérrez

Wie is Sanyo Gutiérrez? Sanyo Gutiérrez is een professionele padel speler uit Argentinië. Hij is geboren op 15 juni 1984 te San Luis. Sanyo staat bekend als “The Magician”. Op het moment van schrijven neemt Guitiérrez de 6e positie in beslag op de World Padel Tour ranglijst. De huidige partner van Sanyo Gutiérrez is Momo González ook een wel bekende padel speler.

Carrière verloop van Sanyo Gutiérrez

Sanyo Gutiérrez begon op 11-jarige leeftijd met padel. Op 15-jarige leeftijd deed hij al mee aan het professionele niveau en in 2006 verhuisde hij naar Spanje met een duidelijk doel, namelijk de beste padel speler te worden. In 2007 bereikte The Wizard of San Luis de kwartfinales van het Padel Pro Tour-circuit en sindsdien heeft carrière een mooi verloop gehad.

Tijdens de start van zijn carrière heeft Sanyo met zijn jeugdvriend Maxi Sanchez samen gespeeld. Hiermee heeft hij meerdere titels behaald. In 2016 besluit Sanyo verder te gaan met Paquito Navarro. Van 2016 tot 2018 hebben Sanyo en Navarro samen meer dan 10 World Padel Tour toernooien gewonnen. In 2018 besluiten zij beiden hun eigen weg te gaan en keert Sanyo terug naar zijn vriend Sanchez. Zij hadden een erg succesvol jaar samen en sloten het seizoen af als nummer 1 koppel van de wereld. 2019 bleven Sanyo en Sanchez samen. Echter werden zij overtroffen door Navarro en Lebron. In 2020 besloot Sanyo verder te gaan met zijn landgenoot Franco Stupaczuk. Dit jaar was minder succesvol met maar 1 behaalde titel. Op het moment van schrijven speelt Sanyo samen met Momo González. Ze hebben helaas de 2023 World Padel Tour Master Final te Marbella verloren van Agustin Tapia en Arturo Coello.

Ben je nog niet helemaal overtuigt van de padel kunsten van de rechtshandige Magician? Bekijk dan het onderstaande filmpje met wat hoogtepunten uit zijn carrière.

Een samenwerking met SIUX

Na jarenlang samengewerkt te hebben met HEAD heeft Sanyo Gutiérrez een andere wending genomen door samen met SIUX te gaan werken. In samenwerking met SIUX is er een padel racket speciaal voor hem gemaakt. Het wapen waar hij nu mee speelt voor 2023 is het Siux Padel Racket Diablo Revolution Sanyo Pro 3. Het is een druppelvormig padel racket. Het blad heeft een Tricarbon 15K carbon afwerking en het foam is gemaakt medium EVA, resulteren in medium tot hard racket voor optimale power en controle. Bekijk het racket hieronder!

Naast het racket en kleding samenwerking met SIUX heeft Sanyo Gutiérrez ook een partnerschap met K-Swiss voor perfecte padel schoenen. Vond je dit een interessant artikel? Bekijk dan ook eventueel onze andere padel rackets of lees nog meer padel blogs.

ONTVANG 5% KORTING

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en ontvang 5% korting op je aankoop

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Winkelwagen
Scroll naar boven