De Vibora Slaan Bij Padel

Vibora betekent in het Spaans “adder”. Een Vibora is een van de meest gebruikte slagen tijdens padel. Een Vibora is een aanvallende slice smash en is samen met de Bandeja een van de meeste unieke slagen binnen padel. De vibora slaan? Lees hier hoe het moet.

Vibora slaan alternatief voor de smash

Niet iedere padel speler heeft de techniek en kracht voor een smash uit de kooi. Het niet hebben van een top spin smash kan een nadeel zijn, maar dit vang je uitstekend op met een goede Vibora. Ook al ben je wel een top smasher, een Vibora blijft en is toch een super slag om in huis te hebben. De vibora is dus eigenlijk een aanvallende bandeja. Bij een vibora laat je de padel bal tot op hoofd hoogte vallen om vervolgens te slaan met slice. Hierdoor zal de bal onder een lage hoek tegen het glaswand aan stuiteren, waardoor de bal nauwelijks meer op stuitert. Zo maak je het je tegenstander zeer moeilijk om terug te slaan.

Hoe raak je de bal bij een Vibora?

Bij een Vibora slaan raak je de bal met een slice slag. Het effect van de slice zorgt ervoor dat de bal nadat het de wand raakt afvlakt richting de grond. Zo behoud je meer controle dan wanneer je de bal vlak raakt. Waar moet je rekening mee houden om de Vibora goed uit te voeren?

  1. Draai je lijf circa 90 graden. Tegelijkertijd breng je het racket net achter je hoofd naar je schouder. Met je vrije arm wijs je naar de bal.
  2. Bij het slaan van de bal is het belangrijk dat je voeten iets uit elkaar staan dan dat je schouders breed zijn. Op deze manier behoud je een goede balans om de slag uit te voeren.
  3. Je raakt de bal naast je lichaam rond de hoogte van je schouders.
  4. Raak de bal aan de zijkant en zorg voor een slice effect. Sla de bal niet aan de bovenkant, zoals bij een smash. Je wilt geen top-spin effect mee geven aan de bal, maar een slice effect. Je wilt immers dat de bal laagt blijft.
  5. Zwaai je slag arm goed uit, zodat je zoveel mogelijk slice kan mee geven.

Hoe snel moet de bal gaan

Met een Vibora wil je dat de bal snel gaat. Hoe dieper je de bal speelt, hoe lager de bal op stuitert na aanraking tegen het glaswand. Zo maak je het je tegenstander echt moeilijk. Beheers je de Vibora nog niet optimaal dan is het misschien beter om iets trager te slaan, zodat je wat meer controle hebt. Sla niet te langzaam, anders wordt je Vibora meer een Bandeja en verliest het volledig z’n nut van wat je wilt bereiken.

Bekijk het onderstaande filmpje van Sandy van The Padel School om een nog betere uitleg te krijgen van de Vibora slag. Lees ook onze andere padel blogs.

ONTVANG 5% KORTING

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en ontvang 5% korting op je aankoop

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Winkelwagen
Scroll naar boven