Wat is een power padel racket

Er is meer dan één type padel racket te vinden. Er zijn padel rackets van verschillende materialen, vormen en technologieën. Voor iedere speelstijl is een racket te vinden. Je kan padel rackets indelen in drie soorten: power rackets (aanvallend), controle rackets (verdedigend) en multifunctionele rackets (neutraal). In dit artikel gaan we nader in op de aanvallende power padel rackets.

Belangrijkste kenmerken van een power padel racket

Power padel rackets zijn veelvuldig te vinden. Aanvallende padel rackets hebben een unieke kenmerk wat het makkelijker maakt om krachtig te slaan. Het meeste zichtbare is de vorm van het padel racket.

Over het algemeen vind je power padel rackets in een diamantvorm of een druppelvorm. Met een diamantvorm of een druppelvorm ligt de balans hoger in het racket waardoor je makkelijker kan smashen of volleren. Daarnaast is het racket groter in de top, wat helpt om meer kracht mee te kunnen geven aan de bal. Ook zit je sweetspot hoger in het racket wat een smash natuurlijker aandoet voelen.Naast de vorm hebben power padel rackets ook andere unieke eigenschappen, zoals stijver materiaal gebruik. Aanvallende padel rackets zijn meestal stijver en harder dan controle rackets.

Bij power padel rackets wordt er sterker en harder carbon gebruikt en worden er soms andere materialen als aluminium in verwerkt om nog meer dichtheid te creëren. Bovendien hebben power padel rackets in het racketblad vaak een rubbere kern met een hogere/hardere dichtheid, hierdoor verliest de bal minder kracht tijdens impact met het racketblad.

Voor wie zijn aanvallende padel rackets?

Aanvallende padel rackets worden aanbevolen voor padel spelers die een wat agressievere speelstijl hebben. Een power padel racket is ideaal voor de padel speler die veel wilt aanvallen in de vorm van smashes en het net graag opzoekt. Het is goed om te vermelden dan powerrackets meestal worden gekozen door padel spelers die al ervaring hebben. Je hebt namelijk een goede techniek nodig om de power rackets goed te kunnen bespelen. Je hebt met een aanvallende padel racket minder controle, maar een ervaren speler zal nog steeds een goede controle kunnen halen uit een power frame. Zie hieronder een selectie van power padel rackets of bekijk al onze andere padel rackets.

Weet je niet zeker welk racket het beste bij jouw wensen past? Een padel racket aanvoelen en uitproberen alvorens je het aanschaft. Vandaar dat wij van Duo Bakkersport als padel specialist padel test racket service in het leven hebben gebracht.

ONTVANG 5% KORTING

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en ontvang 5% korting op je aankoop

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Winkelwagen
Scroll naar boven